BARBECUE

Amerika legendás barbecue éttermeit végigjárva gyűjtöttük a tapasztalatokat és ismertük meg a barbecue-zás legapróbb titkait.

A barbecue, ez a low & slow sütési technika a szmókerben, alacsony hőmérsékleten, hosszú órákon keresztül füstölt húsok elkészítési eljárását takarja. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a húsokat egyben (megtisztítva, szeletelés vagy darabolás nélkül), speciális rubbal bekenve teszik be a szmókerbe és ott – a hús fajtájától és minőségétől függően – 4-16 órán keresztül sülnek 110-120 fokos egyenletes hőmérsékleten. Ez idő alatt a többnyire fűszerekből, barnacukorból és sóból álló rub az almafa füstjével együtt kérget képez a húson, mely megvédi azt a kiszáradástól, benntartja a hús nedveit, a végeredmény pedig egy szaftos és rendkívül ízes fogás lesz.

Az I55-ben a legjobb minőségű húsokkal dolgozunk, nem számít, milyen messzire kell mennünk értük. Marhaételeinket Amerikából érkezett USDA marhahúsból, sertésételeinket pedig hazai KMS minősítéssel ellátott sertéshúsból készítjük.

A szmóker

Ole Hickory Pits

Amerikában a két legnépszerűbb szmóker márka a Southern Pride – ilyennel sütünk a Budapest Barbecue Company-ban – és a fatüzelésű sütőket gyártó Ole Hickory Pits. Utóbbitól rendeltük meg az I55 füstölgőjét, mely büszkén ékesíti konyhánkat és füstöli minden nap barbecue ételeinkhez szükséges húsokat.

Az Ole Hickory Pits korszerű szmókerei a modern technológiát használják fel a hagyományos barbecue-záshoz. 1974 óta vannak a barbecue-bizniszben, igazi úttörőként tekintenek rájuk. Az egész világon használják eszközeiket, melyekkel évente több millió kilónyi valódi barbecue készül el.