Novemberi különleges burger: Surf and Turf

Category: Hírek

Surf and Turf – kép: cafedelites.com

A surf and turf kifejezés az utóbbi években egyre több helyet üti fel a fejét – azzal már nagyjából mindenki tisztában van, hogy ez bizony a marhahús és a tenger gyümölcseinek valamilyen kombinációját rejti, de nézzük meg most pontosan, mire is számíthatunk, ha surf and turf-öt rendelünk.

A surf and turf  egy főételben ötvözi a tenger gyümölcseit és a vörös húst. Tipikus tenger gyümölcsei alkotórész lehet  a homár (homárfarok, vagy akár egész homár), garnélarák vagy fésűkagyló, amelyek bármelyikét párolhatjuk, grillezhetjük, ránthatjuk vagy süthetjük. A hús pedig általában marha steak, bár más is felhasználható. Az egyik leggyakrabban előforduló kombináció például a homár farok és a filé mignon csodálatos együttese.

A surf and turf ételek leggyakoribb előfordulási helye természetesen az angolszász területeken fellelhető steakházakban van: rendszeresen fogyasztják az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában, de ezen országok a brit/ír stílusú kocsmáinak kínálatában is megtalálható.

A surf and turf-re az 1960-as és 1970-es években a középosztály “kontinentális konyhájának” szimbólumaként tekintettek. Számunkra ez igencsak furcsának tűnhet, de a homár és a steak egyáltalán nem számítottak elsőosztályú élelmiszernek.

Itthon is egyre gyakrabban futhatunk bele a kifejezésbe, viszont a Magyarországon burger formájában adaptálódott a marha és a tenger gyümölcsének násza. Legtöbbször a marhahúspogácsára grillezett garnélát pakolnak és remuládmártással vagy egyéb majonézes szósszal öntik le.

Mi sem állhattuk meg, hogy elkészítsük nektek a saját elképzeléseink szerinti Surf and Turf Burgert, aminek a különlegessége, hogy a húspogácsához a marhahúst és a garnélát egyben daráljuk le, majd szuvidáljuk és a következő feltétekkel tesszük még izgalmasabbá:

I55 SURF & TURF

szuvidált surf and turf húspogácsa (USDA marhahús és garnélarák), rukkola, savanyított póréhagyma és kígyóuborka korianderrel, paradicsom, cheddar alapú burgerszósz

Ár körettel (fűszeres steak burgonya és coleslaw): 3.490 Ft

Az ajánlat elérhető november 1. és 30. között.

Forrás: wiki