It’s Gin O’Clock!

Category: Hírek
A minőségi italok kedvelői ebben a hónapban is egy igazi kuriózumot kóstolhatnak az I55-ben!

ÁPRILIS: GIN

Ebben a csodás tavaszi hónapban a gin-ek királyát, a Copperhead-et hoztuk el nektek!

A Copperhead egy belga gin, amelyet öt fűszerrel ízesítenek, ezek a boróka, a kardamom, a narancshéj, az angyalgyökér és a koriander. Névadója Mr. Copperhead, a híres alkimista, aki az élet vizét akarta megalkotni, de mindeközben, hogy, hogy nem, sikerült gint (is) készítenie – az előbb említett öt összetevő és pot still (rézüst) segítségével. A rézüstök jellegzetes színét juttatja eszünkbe a palack meglepő, rézszínű borítása.

Ebből a remek ginből készítünk Nektek gin-tonikot kardamommal, narancshéjjal, sok-sok jéggel és nem hiányozhat a Fever Tree tonik sem!

Különleges ajánlatunkban 2.490 Ft-ért kínáljuk az italt – mind étkezés előtt, mind étkezés után kitűnő választás lehet!

Hogyan készül a gin?

A gin egy égetett szeszes ital, amely olyan semleges ízű alkoholpárlatból (minőségi változatok esetén legtöbbször gabonaszeszből) készül, amit a közönséges boróka tobozbogyójával vagy annak kivonatával ízesítenek. Olykor sok más fűszert is felhasználnak, de ízében mindig a boróka dominál.

Eredettől függően sokféle típus létezik, de alapvetően kétféle gint különböztetnek meg. A desztillált gint hagyományos módon készítik: a szeszbe borókabogyót és egyéb fűszereket áztatnak, majd újra lepárolják. Ezután pedig esetenként tiszta alkoholt, kevés cukrot, és ízanyagokat adnak hozzá. A kevert gin készítésekor valamilyen semleges szeszt kivonatokkal vagy aromákkal ízesítenek. A gin alkoholtartalma az Európai Unióban legalább 37,5% v/v.

Koktélokhoz szinte kizárólag a London Dry Gint (röviden London Gint) használják, amely egy kevésbé aromás desztillált gin; teljesen édesítetlen és nem tartalmaz hozzákevert ízanyagokat. Fűszeresebb típusa a Plymouth Gin (Plym). Sokszor emlegetett fogalom még a Sloe Gin, de ez valójában gin alapú kökénylikőrt jelöl. (Forrás: Wikipedia)